Windpark De Veenwieken is een initiatief van De Wieken en Raedthuys Windenergie. Wij werken samen aan een plan voor de plaatsing van 10 windmolens tussen Ommen, Dedemsvaart en Hardenberg.

  • Windpark De Veenwieken
  • Windpark De Veenwieken

Start opruimen bouwplaats

23 januari 2020

Het merendeel van de windmolens is inmiddels getest en in bedrijf gesteld. Dat gebeurt de komende weken ook met de resterende windmolens. Aannemer KWS begint daarom op 27 januari aan de noordkant van het windpark met het gedeeltelijk opruimen van de kraanopstelplaatsen. Deze zijn in de exploitatiefase van het windpark een stuk kleiner dan tijdens de bouw. Dit betekent vooral dat KWS de komende weken met vrachtwagens veel menggranulaat (puin) afvoert. Het is mogelijk dat dit menggranulaat tijdelijk op locatie wordt opgeslagen om na een keuring op eventuele verontreinigingen te worden afgevoerd. Daarnaast worden de kraanopstelplaatsen en de wegen van het windpark voorzien van een laag asfalt.

Verder worden bochtverbredingen en andere tijdelijke aanpassingen aan wegen en inritten de komende tijd hersteld. Nadat de noordkant van het windpark klaar is, gaat KWS aan de zuidkant van het windpark aan het werk.

De huidige planning is dat KWS begin april deze werkzaamheden heeft afgerond.

Het ketenpark op de hoek Schapendijk / Dwarsweg wordt medio februari weggehaald.

(Tekst loopt door onder de foto)

DJI 0092 copy

Informatieavond in maart
Nu de windmolens in bedrijf worden gesteld en de bouwplaats wordt opgeruimd, betekent het dat het windpark een nieuwe fase in gaat: de fase van exploitatie en beheer. Het windpark is over enige tijd volledig in bedrijf waardoor er elektriciteit wordt opgewekt, maar het kan ook tot gevolg hebben dat u de windmolens gaat merken. Dat kunnen vooral het geluid en de slagschaduw zijn.

Om u te informeren over geluid en slagschaduw, bereiden we momenteel een informatieavond voor. Deze is gepland op 12 maart 2020 in buurthuis Ommerkanaal. Tijdens deze informatieavond lichten we ook toe hoe we zijn georganiseerd in deze fase van het windpark en hoe u ons kunt bereiken met vragen, klachten en opmerkingen, onder andere over geluid en slagschaduw. Deze informatieavond bereiden we voor in samenspraak met de waarborgcommissie van Windpark De Veenwieken. Er komt nog een uitgebreidere uitnodiging voor deze informatieavond.