Windpark De Veenwieken is een initiatief van De Wieken (Windunie, ABN AMRO en Greenchoice) en Pure Energie. Wij hebben samen 10 windmolens gebouwd tussen Ommen, Dedemsvaart en Hardenberg. Het gebied ligt deels in de gemeente Hardenberg en deels in de gemeente Ommen.

Stand van zaken

De tien windmolens zijn gebouwd en volledig in gebruik genomen. Daarover leest u meer in dit nieuwsbericht
Op 11 en 12 mei wordt er een brongeluidmeting verricht. Daarover leest u meer in dit nieuwsbericht.

Melden hinder slagschaduw via formulier

Omwonenden die de wettelijk toegestane maximale hoeveelheid slagschaduw krijgen (5 uur en 40 minuten per jaar), hebben van ons een slagschaduwkalender gekregen. Die geeft aan wanneer omwonenden tijdens de exploitatiefase de slagschaduw kunnen verwachten. Of deze slagschaduw voor omwonenden hinderlijk is, hangt bijvoorbeeld af van de momenten waarop omwonenden thuis zijn en de plek van ramen in de woning ten opzichte van een windmolen.
Via dit formulier kunnen omwonenden aangeven wanneer zij hinder ervaren van de slagschaduw.
Op basis van hun ervaringen die we een jaar lang inventariseren, kunnen we vervolgens kijken of we iets kunnen veranderen aan de instellingen van de windmolens. We kunnen bijvoorbeeld onderzoeken of de wettelijk toegestane slagschaduw op andere momenten de woning kan raken, zodat omwonenden er wellicht minder last van hebben.
Lees hier meer achtergrondinformatie over slagschaduw.

Geluid en overige vragen en meldingen

Omwonenden die hinder hebben van het geluid van de windmolens, kunnen hierover altijd contact met ons opnemen. Dit kan via e-mail info@windparkdeveenwieken.nl of via telefoonnummer 030 – 2072209. We willen dan samen met omwonenden uitzoeken wat de bron van de hinder kan zijn en of hier iets aan kan worden gedaan. Ook voor andere vragen en meldingen kan contact met ons worden opgenomen via dat e-mailadres en telefoonnummer.

Op de hoogte blijven/vragen

Wij houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen. U kunt zich hieronder aanmelden voor de nieuwsbrief. Bent u op zoek naar informatie, maar kunt u deze niet op deze site vinden, neem dan contact met ons op via info@windparkdeveenwieken.nl of telefonisch via 030 - 2072209.